pondělí 28. června 2010

MK na jamky: neděle s charitou

Mistry GC Beřovice ve hře na jamky se včera staly obě nasazené jedničky Markéta Šubrtová a Matyáš Bernat. Celý nedělní program začal už v 8:30 semifinálovými zápasy žen, do kterých se dostaly všechny čtyři nejvýše nasazené. Markéta Šubrtová potvrdila v zápase s Vandou Koukolovou roli favoritky, končilo se na 15.jamce výsledkem 5 a 3. Druhé semifinále bylo vyrovnanější. Do finále z něj postoupila Barbara Handlová výhrou 2 a 1 nad Dominikou Mayerovou. Následovalo semifinále mužské. Startovní čas 8:44, aktéři Matyáš Bernat a Adam Koukol. Od začátku až do konce nádherná podívaná. Po 15 vedl Matyáš o jednu. Na 16 zahrává Adam par a srovnává. Na 17 skóruje do birdie a ujímá se vedení. Na 18 jamce však kazí třetí ránu, zaváhání je potrestáno, jamku bere Matyáš. Po 18 jamkách není rozhodnuto. Rozhodla 19.jamka: Matyáš odpal do pravého bunkeru, Adam fairway. Matyáš z bunkeru do roughu za green, Adam na green osm metrů od vlajky. Matyáš chip-in, Adam míjí! Do finále postupuje Matyáš Bernat. Startovní čas 8:51, na startu je však připraven jen Jakub Maštalíř. Ani do pěti minut se Petr Heider k semifinále nedostavil. Bez boje postupuje Jakub Maštalíř. Zároveň je rozhodnuto o bronzové medaili, tu získává Adam Koukol, protože Petr Heider byl diskvalifikován!
V 9:00 odstartovalo 69 hráčů do již 3. Charitativního turnaje, jehož výtěžek /27.000,- Kč/ byl letos věnován Dětskému domovu v Kralupech nad Vltavou na koupi zahradního domku. Hrálo se ve dvou kategoriích systémem stableford.
Smíšená kategorie /HCP do 16/:
1. Zdeněk Sýkora /77 ran, 43 bodů/
2. Pavel Vilimovský /74 ran, 41 bodů/
3. Martin Víborčík /82 ran, 41 bodů/
Smíšená kategorie /HCP 16,1 - 54/:
1. Michaela Mrnková /113 ran, 45 bodů/
2. Adam Vilimovský /90 ran, 44 bodů/
3. Helena Koukolová /99 ran, 36 bodů/
Jamkové mistrovství klubu mělo na programu své zápasy o medaile od 13:30. Nejprve utkání žen o bronz. Roli mírné favoritky potvrdila Dominika Mayerová, která ukončila zápas s Vandou Koukolovou na 16.jamce /3 a 2/. Ženské finále skončilo o dvě jamky dříve. Po 14.jamce /5 a 4/ se z vítězství raduje čerstvá členka GC Beřovice Markéta Šubrtová. Stříbro odváží Barbara Handlová. Matyáš Bernat a Jakub Maštalíř si finále výborně užívali. Nakonec vítězí ten, který odehrál na celém mistrovství nejvíce jamek /88/. Matyáš Bernat poráží ve finále jamkového mistrovství klubu Jakuba Maštalíře 2 a 1.

1 komentář:

Ktacik řekl(a)...

Byly to hezké dva dny plné skvělého golfu.