sobota 26. června 2010

MK na jamky: sobota

Dnes a zítra probíhá v Beřovicích Mistrovství klubu ve hře na jamky. Před týdnem byl sestaven pavouk mužské kategorie čítající 32 jmen. Během včerejška přišly tři omluvenky a tak trojice hráčů /Zdeněk Sýkora, Pavel Vilimovský, Daniel Václavek/ měla ráno volno a jistý postup do osmifinále, které začalo v poledne. Ale hezky popořádku.
MUŽI, I.kolo: Nejvýše nasazený Matyáš Bernat se celých 18 jamek trápil s výborně hrajícím Jaroslavem Žizkou, kterého udolal až na 18.jamce. Velmi dlouhý a napínavý byl také zápas Michala Gabora s Jozefem Kurillou. Skončil vítězstvím prvně jmenovaného až na druhé dodatkové jamce. Zrodila se dvě překvapení. Václav Danda přehrál Marka Klokočku /2 a 1/ a v posledním utkání I.kola si poradil Petr Sirotek s Matějem Maštalířem /19.jamka/.
ŽENY, osmifinále: Vzhledem k nenaplnění kapacity ženského pavouka /16 míst/ se od 10:00 hrála jen dvě osmifinálová utkání. V tom prvním si poměrně hladce poradila Markéta Šubrtová ml. s Helenou Kohoutovou /6 a 5/. S tímto jednoznačným průběhem ostře kontrastoval souboj Heleny Koukolové a Daniely Vilimovské. Souboj dobré nálady a plný úsměvů rozhodla až 20.jamka. Postupuje Daniela.
MUŽI, osmifinále: Osm zápasů nepřineslo žádné překvapení, favorité si počínali poměrně přesvědčivě. Žádný zápas neskončil dále než na 16.jamce. Dvě utkání byla pro poražené velmi krutá, skončila výsledkem 8 a 7. Nakonec Jakub Maštalíř "pomstil" vyřazené bratra, přehrál Petra Sirotka 4 a 3.
ŽENY, čtvrtfinále: Souboj dvou Markét Šubrtových, matky s dcerou, skončil jednoznačně pro maminku. Vyhrála všech prvních 9 jamek, desítku vypůlily a šlo se zpět do klubovny. Hendikepové sousedky Zuzana Bečková a Vanda Koukolová skončily po vyrovnaném souboji na 17.jamce /2 a 0/, posupuje Vanda. Dominika Mayerová postupuje po výsledku 4 a 3 přes Danielu Kostkovou. Jediné čtvrtfinále, které se odehrálo na všech osmnácti jamkách sehrály druhá nasazená Barbara Handlová s Danielou Vilimovskou. Daniela v závěru dotáhla na rozdíl jediné jamky, ale vypůlení osmnáctky posílá do semifinále Barbaru.
MUŽI, čtvrtfinále: Výborně hrající Jonáš Mencl dlouho vedl nad Matyášem Bernatem. Ten však předvedl drtivý finiš /birdie, doublebogey, birdie, birdie/ a zvítězil 1 a 0! Extraligoví spolubydlící Pavel Vilimovský a Adam Koukol tvořili druhou čtvrtfinálovou dvojici. Vyrovnané utkání zlomila Pavlova chyba na 15.jamkovišti. Nedal krátký putt na vypůlení jamky. Následně prohrál šestnáctku a pak už si Adam zkušeně pohlídal vítězství. Ve spodní polovině pavouka se utkali loňský a předloňský vítěz Petr Heider s Radke Taušem, který obě předchozí utkání hladce vyhrál. Petr potvrdil jamkové kvality a po výsledku 4 a 3 postupuje. Poslední utkání začalo až v 18:15. Do tmy nějakých 200 minut. Stihneme? Martin Vlček a Jakub Maštalíř předváděli nádherný golf. A když ve 21:15 zapadlo slunce, zapadla i šance Martina Vlčka bojovat o medaile. Do semifinále jde Jakub Maštalíř /3 a 2/.
Neděle 27.6.2010 - semifinále:
8:30 Markéta Šubrtová vs. Vanda Koukolová
8:37 Barbara Handlová vs. Dominika Mayerová
8:44 Matyáš Bernat vs. Adam Koukol
8:51 Petr Heider vs. Jakub Maštalíř
Pavouk ŽENY
Pavouk MUŽI

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

U Radka bylo na co koukat...