úterý 19. ledna 2010

Gianovo okénko II

Gian alias Michal Gabor poslal další e-mail s úkolem. Tentokrát multimediálním. A připsal tento text:
Jak souvisí přiložená melodie s naší oblíbenou hrou? Připomíná nám ji něco nebo někdo skoro na každé jamce nebo se týká nějakého zastaralého pravidla?
Zmiňovanou melodii si stáhněte ZDE.
Skoro bych řekl, že více příspěvků se nedočkáme. ZDE si můžete zobrazit scan z knihy Golfový sen od Marka Frosta. Gian k tomu určitě přidá ještě nějaký komentář... Ale platí, že BOGEY je pořád dobrý...

7 komentářů:

Ktacik řekl(a)...

Skladba z filmu Most přes řeku Kwai se jmenuje Colonel BOGEY March. A byla inspirována postavou vojáka a golfisty, který místo Fore! pískal charakteristické dva tóny.

Gian řekl(a)...

Ktacik SUPER! Ano, je to vojenský pochod. Ale mám k tomu trochu jinou a zajímavější pohádku...

Gian řekl(a)...

Tak lidi! Trochu života. Nikdo nikdy neslyšel historii BOGEY? Jak jsem to slovo napsal, tak mi to připomnělo, jak nejmenovaný server TeeTime psal původně "BOGIE". Musel jsem tenkrát intervenovat...

libegolf řekl(a)...

Vidíš Gian, jaká je to dřina. Přimět čtenáře k aktivitě... :-)

Ktacik řekl(a)...

To je vždycky dřina. když nepíšeš o pornu nebo nejsi Hulán, tak se aktivní diskutéři nehrnou. Ale já se bude snažit dál.

Adam řekl(a)...

Zajímavé určitě bylo, že slovo bogey dříve znamenalo uplně něco jiného než dnes. Jednoduše řečeno bogey dříve znamenalo par a par znamenal bogey...Pokud mám dobré informace tak Colonel Bogey byl výbornej golfista, který hodně často hrál hřiště v paru...Nevim jestli byl uplně šťastnej když se ten význam obrátil :-)) Ta historie je delší...ale nechám prostor i ostatním :-)

Gian řekl(a)...

Ještě bych doplnil osudy skladby Colonel Bogey March. Za druhé světové války Britové skladbu opatřili "vtipným" dobovým textem "Hitler Has Only Got One Ball", který se v různých obměnách používá dodnes. Skladba se kromě zmíněného filmu Most přes řeku Kwai objevila i například v Simpsonech nebo v seriálu LOST. Další info najdete ve Wikipedii.