čtvrtek 21. ledna 2010

Celorepubliková schůze STK

Tuto sobotu, 23.1.2010 proběhne v Erpetu Celorepubliková schůze regionálních delegátů STK ČGF. Na programu je celá řada tradičních bodů jako je hodnocení uplynulé sezóny z pohledu jednotlivých regionů, kalendáře turnajů pro rok 2010, změny v Soutěžním řádu, reprezentace, žebříčky, činnost normovací a hendikepové komise, tréninková centra mládeže apod. Regionální schůze STK, které probíhaly v průběhu loňského listopadu a prosince navrhly několik změn Soutežního řádu, které se týkají hlavně soutěží družstev. Pracovně se systém soutěží družstev pro rok 2010 nazývá 12+10. Každou soutěž /ligu/ bude hrát 12 mužských a 10 ženských týmů. Extraligu, I.ligu a II.ligu bude řídit STK ČGF, všechny nižší soutěže budou v gesci regionů. Další novinkou je počet kol ve II.lize. Původní 2 kola budou rozšířena na 4. Soutěže řízené STK ČGF se budou hrát výhradně na 18 jamkových hřištích, termíny a hřiště jsou již známé a hned po sobotní schůze budou k dispozici. Nižší ligy, řízené regionem, nemají pevně stanovený počet kol /závisí na STK regionu/, ale jisté je, že náš region Západ B bude hrát III.ligu také na 4 kola. V některých regionech může nově vzniknout IV.liga, za předpokladu, že by počet týmů ve III.lize byl vyšší než 15 u mužů resp. 13 u žen. Pak by III.liga zůstala dvanáctičlenná/desetičlenná a zbylé týmy by utvořily IV.ligu. Zejména v našem regionu je vznik IV.ligy velmi pravděpodobný, ale jisto bude až po uzávěrce přihlášek do soutěží družstev /30.4.2010/.
Vzrušenou debatu lze očekávat při bodu týkajícího se "Zelené karty" -> "Zkoušky golfové způsobilosti" -> a nyní nově "Osvědčení pro hru na hřišti". S tím spojená role tzv. garantů, ručitelů za nováčka. A jak vy vzpomínáte na své golfové "zkoušky"? Hlasujte v jednoduché anketě.

4 komentáře:

Mádr řekl(a)...

Aleši a napíšeš nám, jak schůzka STKářů dopadla ?

libegolf řekl(a)...

Připravoval jsem článek o schůzi, ale těch informací je všude tolik, že je to úplně zbytečné...

Mádr řekl(a)...

Tedy, pokud všechny ty články správně chápu, pak to znamená, že na hřiště může jít hrát každý, komu jiný hráč s HCP do 28 potvrdí, že jest k tomu způsobilý.
Netvrdím, že dosavadní způsob skládání golfového řidičáku byl ideální, vím, že i leckteří PRO udělovali ZK (či 54) poněkud netradičně, nicméně se trošku bojím, že časem může na hřišti nastat dost chaos. Co na tento vývoj říká česká PGA - udivuje mě, že tak usilovně mlčí ?

Anonymní řekl(a)...

Mádr má pravdu,zkoušky asi nebyli všude uplně v souladu se slušnými mravy,ale osobně si myslím,že zkouška v té minulé podobě byla pro golf daleko lepší.Jestli si někdo myslí,že stres při zkoušce byl něco nesnesitelného tak si představte človíčka bez jakýchkoli znalostí a herní praxe na zaplněném hřišti.Sám se bude chtít zastřelit z toho jak na něj bude neustále někdo hulákat a ty ostřejší i vyhrožovat ručním zpracováním.Hřiště ucpané na spoustu hodin,spousta lidí nasraných,maršál bude někde na plech pokud se nazastřelí,a ten človíček na golf zanevře.!co to má smysl?pomoci golfu?čím?Ty časy kdy tohle bylo možné praktikovat jsou pryč.A to že o spůsobilosti bude rozhodovat pouze nebo proiritně HCP jiného hráče považuji za ultra blbost.

Vašek