pondělí 14. května 2012

Extraliga klepe na dveře

Touto dobou, za 4 týdny, už budeme znát výsledky Extraligy po polovině základní části. Nejvyšší soutěž se blíží mílovými kroky a tak jsme požádali kapitána mužského týmu Jana Valentu o krátký rozhovor.
Pane kapitáne, jaké jste pro letošní rok nastavili nominační kritéria?
Nominační kritéria se skládají z těchto bodů. Uvádím je v pořadí podle důležitosti. Uhrané výsledky k datu nominace, účast na trénincích a společných hraních, hendikep k datu nominace, individuální příprava a data z tréninkových deníků.
Začínáte za necelé 4 týdny, rýsuje se sestava, která pojede bojovat?
Tajemství sestavy si nechávám do poslední chvíle i jako důvod motivace pro všechny připravující se hráče. Mohu prozradit, že 1-2 místa mám vyhrazené pro mladé hráče (Petr Tauchman, Martin Zíka, Jiří Zuska).
Jak probíhají skupinové tréninky? Zejména s účastí býval v minulosti problém.
Přístup ke skupinovým tréninkům lze jako v minulosti rozdělit na dvě skupiny. Jednu tvoří hráči se zodpovědností a osobní pílí a druhou tací, kde je o jejich zájmu a přístupu nutno silně pochybovat. Někdy je velmi tristní, jak nekteří mrhají šancí připravovat se pod vedením tak skvělého trenéra a ještě za mizivé náklady.
Ve kterém tréninkovém deníku bych si nejlépe početl a naopak, který je plný prázdných listů?
Zatím jsem neviděl všechny deníky a nerad bych předjímal. Osobně si myslím, že jejich vedení a obsah odráží určité duševní rysy hráče nebo jeho přístup. Zatím se mi líbil deník Jonáše Mencla. Ve všech denících bych ovšem rád našel mnohem více záznamů ze samostatných tréninků a také co největší snahu o sebeanalýzu. Určitě by to pomohlo samotným hráčům a také trenérovi při jejich další přípravě.
Mezi členy kolují informace, že bude několik omluvenek (maturita, zranění). Můžete k tomu podat bližší informace?
Zkouška dospělosti opravdu letos tvořila velkou hrozbu. Totéž platí o navazujících přijímacích zkouškách na vysoké školy. Určitě maturita má i velky vliv na intenzitu přípravy daných hráčů. Nemluvě o jejich vnitřních myšlenkách. Musíme ale vnímat, že se jedná o podstatné kroky v jejich osobním životě. Nakonec herní termíny nejsou v přímém ohrožení. Se zraněním se potýkal Matyáš Bernat, ale nyní už může podstupovat plnou zátěž a věřím, že do prvních kol na Čeladné dokáže naladit formu do skvělé loňské podoby.
S jakým cílem na Čeladnou pojedete?
Na Čeladnou, která bude velkou výzvou pro hráče všech klubů, pojedeme s cilem hrát velmi disciplinovaný golf. S myšlenkou, že každý dobrý výsledek bude přinášet šanci na lepší pozici. Osobně bych jako kapitán rád vytvořil atmosféru silného týmového ducha.
Jaký bude program prvního prodlouženého víkendu?
Prodloužený víkend začneme ve středu dlouhou cestou a ubytováním. Ve čtvrtek ráno budeme hrát cvičná kola. Startujeme ve dvou flightech těsně po desáté hodině. Výsledky naznačí nasazení na první kolo a hráčům hřiště odhalí snad většinu nástrah, které si na ně připravilo. Z těchto chvil začne naše zpravodajství na Twitteru. Pátek, sobota a neděle už budou ostrá kola.
Snad jen dodám, že se těšíme na širokou podporu z řad členů a příznivců klubu. A byť je to do Čeladné opravdu daleko, moc rádi bychom viděli některé z vás v Prosper Golfu.
Děkuji za Váš čas a přeji celému týmu úspěšný vstup do letošního ročníku Extraligy.

Žádné komentáře: