úterý 9. listopadu 2010

Žebříčky: tentokrát seniorské

Navazuji na předchozí příspěvky, které se týkaly hodnocení čtyř skončených Tour letošní golfové sezóny: Czech Golf Amateur Tour, Czech Mid-Amateur Tour, Regionální Tour mládeže Západ B a Národní golfové Tour mládeže. Dnes se budeme věnovat seniorům.
Česká seniorská golfová asociace pořádá celostátní Senior Tour. V letošní sezoně bylo na programu 15 dvoudenních turnajů. Nakonec se jich odehrálo 14, turnaj ve Františkových Lázních byl zrušen. Vždy byly vypsány dvě hlavní kategorie hrané na rány: muži a ženy HCP 0-26,4. Další kategorie /muži a ženy HCP 26,5-36, společná HCP 37-54, popř.supersenioři - muži nad 70 let/ byly vypisovány a vyhodnocovány dle počtu přihlášených. Podniky Senior Tour slouží také jako nominační turnaje pro mnoho reprezentačních výjezdů. Dle Soutěžního řádu ČSGA /bod 5 Žebříčkový řád/ je pro zařazení do žebříčku nutno odehrát minimálně 10 kol /Senior Tour, MMČR seniorů na rány/. To "splnilo" 41 mužů a jen 10 žen. Ženský žebříček sestavován na základě průměrné odchylky ovládla Eva Schovánková /GCSEM/, mezi muži kraloval Bohumil Pospíšil /GCPRH/. V této elitní společnosti má své zastoupení také GC Beřovice. Eva Tichá je na 6.místě, skvělé sedmé místo patří Jiřímu Nacházelovi, Ladislav Tyle obsadil v žebříčku konečnou 31.pozici. ČSGA vede i žebříčky ostatních kategorií, není zde ale zohledněna podmínka deseti turnajů. Není tedy překvapivé, že na špici se objevují hráči s minimálním počtem turnajových kol. Také ČGF zveřejňuje "svůj" seniorský žebříček. Je dán výběrem hráčů odpovídajícího věku z Oficiálního amatérského žebříčku ČGF. Ale o něm někdy příště.
Poměrně hojně navštěvovanou i když trochu málo propagovanou je seniorská soutěž TT&TB SENIOR GOLF TOUR. Podtitul říká, že se jedná o regionální nemistrovskou soutěž určenou hráčům a hráčkám seniorské kategorie. Soutěž je organizována na vybraných hřištích regionu Čechy střed. Letošní druhý ročník měl 26 zastávek /13 hřišť, na každém dva turnaje/ a finálový turnaj v Poděbradech. V konečném žebříčku je hodnoceno 116 mužů a 34 žen. Nejlepšími našimi jsou manželé Ondrouškovi. Vladimír je na 20.místě, Ivanka obsadila těsně čtvrté místo.

Žádné komentáře: