středa 12. května 2010

Beřovické "omalovánky"

Po turnaji Lady Abrahams Trophy, který se odehrál v Beřovicích 23.-25.4.2010, se na hřišti objevilo množství barevných čar, čísel a značek. Hráči, kteří pravidelně hrají soutěže ČGF popř. Czech Mid-Amateur Tour, jsou na podobné značení zvyklí a vesměs si tento standard pochvalují. V rámci ČGF funguje Komise pro hřiště /Course committee/, která má na starosti zejména přípravu hřišť /Course setup/. Taková příprava/značení proběhla před zmiňovaným turnajem Lady Abrahams Trophy a Beřovice jej letos zažijí ještě minimálně dvakrát. Již včera bylo hřiště připraveno pro Czech Mid-Amateur Tour, v říjnu pak pro Masters Národní golfové tour mládeže /9.-10.10.2010/. A co všechno se značí?
1) Vodní překážky. Kolíkování /žluté a červené/ vodních překážek je potřeba zkontrolovat a v ideálním případě všechny vody označit čárou na zemi. Pokud jsou u vody kolíky i čáry, platí čáry /viz. Definice/.
2) Hranice hřiště. Pokud není hranice hřiště jasně označeno /kolíky/, budou sporná místa opět doplněna o čáry, tentokrát bílé. Stejně jako u vodních překážek platí čáry.
3) Půda v opravě. Opět použití bílého spraye. Většinou se jedná o místa, která při běžném provozu půdou v opravě nejsou. V případě našeho hřiště to byly nové stromky ohraničené drny /druhá devítka/. Může být doplněno písmeny G.U.R. /Ground Under Repair/.
4) Trigger /téčko s tečkou/. Hlavní bod u každého jamkoviště: a) od kterého se měří pozice vlajky na greenu /pin-positions/; b) ke kterému se měří vzdálenosti z fairwaye.
5) Vzdálenosti na jamkách s parem 3 se značí na každém odpališti /co nejvíce vzadu/ a jsou vždy k triggeru, nikoli na střed greenu, jak je běžné na skorekartách.
Na závěr si dovolím vysvětlení k čárám u mostu na jamce číslo 16. Hráč zahraje ránu, která bude mít dráhu letu dle tohoto obrázku, a skončí ve vodě pod mostem. Pokud by na zemi nebyly čáry, míč protne spojnici červeného a žlutého kolíku. A co pak s tím? Proto byla podélná vodní překážka ukončena až u žlutého kolíku.
Nezapomněl jsem na něco?

Žádné komentáře: