čtvrtek 31. ledna 2008

Leden 2008

26.1.2008
4.mistrovství ČR seniorů na FSG simulátorech vyhrála, stejně jako loni, Lenka Budínová (76+82)! V libereckém Indoor GolfCentru „nadělila“ Malevilské Janě Kubáňové (88+84) neuvěřitelných 14 ran! Nejlepší 2 ženy a 8 mužů hrálo v jednom dni 2x hřiště Castle Pines. Mezi muži zvítězil domácí Kosmas Iliadis (72+75) před Františkem Foldinem (75+76) z GC Harrachov. Celkem se mistrovství zúčastnilo 5 žen a 19 mužů.

20.1.2008
Jana Palatková a Martin Bešta se v Erpetu stali mistry ČR ve hře na FSG simulátorech. V ženské kategorii se bohužel vůbec nedařilo Vandě Koukolové, zahrála 103 ran a skočila na 8.místě. O dvě příčky výše končí Lenka Budínová, dnešních 99 ran na lepší umístění nestačí. Za vítěznou Jana Palatkovou (GCHKR) zaostala o dvě rány Adéla Cejnarová (GCERP), dalších 7 ran ztrácí bronzová Kateřina Krásová (GKCEE). Matyáš Bernat přidal k výsledku z prvního kola 7 ran a končí na konečném 16.místě. Jonáš Mencl se finálového nezúčastnil. Martin Bešta (GCERP) obešel finálové kolo v paru a o tři rány zvítězil před Vojtou Dostálem (GCERP). Z pátého místa si na bronz polepšil Oskar Borhy (GKCEE).

19.1.2008
Mistrovství ČR ve hře na FSG simulátorech má na programu již 14.ročník. Od 12.1. se na několika indoorech po celé ČR hrálo první kolo. Nejlepších 9 žen a 35 mužů si zítra v Erpetu zahraje finálové kolo. Stejně jako v kole prvním, čeká na hráče hřiště The Belfry. V mužské kategorii vede tandem GC Erpet Martin Bešta a Vojtěch Dostál se shodným výsledkem 71 ran. Náš šampión Adam Koukol (72) se bohužel z pracovních důvodů finálového kolo nezúčastní. Z 11.místa bude útočit Matyáš Bernat (76). Jonáš Mencl (80) se pokusí zlepšit 22.místo.
Dvě nejlepší z beřovického klubového mistrovství jsou v nedělní startovní listině. Lenka Budínová (84) je po prvním kole čtvrtá, na vedoucí Janu Palatkovo (GCHKR) ztrácí 8 ran. Vanda Koukolová (91) je na 8.místě.

14.1.2008
Vanda a Adam Koukolovi se stali vítězi klubového mistrovství na rány pro rok 2008 ve hře na FSG simulátorech. Zatímco Adam předváděl suverénně nejlepší simgolf a zaslouženě vyhrál, Vandě vyplulo vítězství z vody před greenem 18.jamky.
Druhý den, odpaliště Champion a 15 mužů na startu. Od úvodního odpalu šel Adam jasně za vítězstvím. Nudně bezchybná hra sice skončila bogey na poslední jamce, ale skvělé skóre -2 v součtu obou kol nemělo konkurenci. Stříbro získal se ztrátou 16 ran Pavel Vilimovský (75+83). O bronzu nebylo dlouho rozhodnuto, Matyáš Bernat a Aleš Libecajt byli po 16.jamce na stejném výsledku. Po sedmnáctce vedl Matyáš o ránu, po závěrečné jamce měl skóre lepší dokonce o 8 ran! Bronz tedy Matyáš Bernat (76+84). Dělené čtvrté místo obsadili Jonáš Mencl (80+81) a Pavel Koukol (82+79), který zahrál druhé nejlepší číslo neděle.
Ženský souboj o tři cenné kovy vypadal dlouho před koncem rozhodnut. Lenka Budínová si hlídala svůj náskok ze soboty a nedovolila Vandě útočit. Před poslední jamkou byl rozdíl mezi zlatem a stříbrem 6 ran. Skupinka zbylých diváků pak nevěřícně sledovala tři utopené míče a smutné skóre 13 v podání Lenky. Vanda proměnila závěrečný 3.3m dlouhý pat na doublebogey a o ránu zvítězila. Lenka Budínová stříbrná, Daniela Kostková, oba dny oděná v rozporu s golfovou etiketou, odvezla bronz.

12.1.2008
Simulátorové mistrovství klubu je v polovině. 6 žen a 17 mužů se dnes „popralo“ s hřištěm The Belfry. Na úvod si dovolím poznamenat, že muži i ženy hráli stejně dlouhé hřiště (Amateur i Ladies odpaliště mají na SC stejnou vzdálenost!). Šestici žen vévodí Lenka Budínová (84). U jejího jména se v závěrečném summary objevilo neuvěřitelných 18 patů! Sedm ran ztrácí Vanda Koukolová (91). Zbylé čtyři hráčky se nevešly pod 100 ran.
Adam Koukol obešel hřiště v paru (72) a s náskokem tří ran na Pavla Vilimovského (75) bude zítra obhajovat titul. V jeho dnešní SC je 14x par, 2x doublebogie a 4x birdie. Pro zajímavost, Adamova první rána skončila mimo hranice hřiště! Z třetího místa do neděle vstoupí Matyáš Bernat (76). Další hráči budou útočit s výsledkem 80 a více.

11.1.2008
O víkendu nás čeká již čtvrté mistrovství klubu na rány na FSG simulátorech. Ve startovní listině nechybí loňští vítězové Lenka Budínová a Adam Koukol. Vzhledem k neúčasti Honzy Šmída a Matěje Maštalíře je velkým favoritem Pavel Vilimovský, který přece jen simulátory úplně nevynechává. V ženách se dá očekávat souboj o prvenství mezi Lenkou Budínovou a Vandou Koukolovou.
Sobotní kolo je zároveň kvalifikací na 14.MČR jednotlivců. Hrát se bude hřiště BELFRY z odpališť Amateur (muži) a Ladies (ženy). Do finálového kola, které se již do MČR nepočítá, postupují všichni hráči. Jedinou změnou budou odpaliště, muži Champoin a ženy Amateur.

6.1.2008
Iveta Uhrová a Vít Rotter se stali letošními mistry ČR na FSG simulátorech mezi MID amatéry. Zejména ženské vyvrcholení bylo velmi zajímavé. Hned tři hráčky dosáhly po dvou kolech shodného výsledku 161 ran. S následnou rozehrávkou si nejlépe poradila právě Iveta Uhrová, druhá končí Jana Pospíšilová a bronz odváží Lenka Budínová. Oba naši muži si vylepšili své sobotní umístění. Jan Šmíd dnes zahrál 80 ran a poskočil na konečné 20.místo. O šest míst si polepšil Jan Křenek, dnešních 82 ran znamená 26.příčku. Dvě rány za vítězným Vítem Rotterem skončil Kosmas Iliadis, třetí je o další ránu Luboš Hakl.

5.1.2008
10.MČR MID amatérů na FSG simulátorech prošlo cutem. 6 žen a 34 mužů si dnes zajistilo postup do zítřejšího finálového kola, které se odehraje v indoorové hale Čechie. Ženské první kolo zvládla nejlépe „naše“ Lenka Budínová 75 před Janou Pospíšilovou 77 a Ivetou Uhrovou 79. Čtvrtá je se stejným výsledkem loňská vítězka Vera Knihová. Cutem neprošly: 9.Hana Popelková 86, 10.Ivana Kadavá 86 a 12.Jaroslava Fejtová 89.
Dva Honzové, Šmíd a Křenek budou zítra hájit barvy GC Beřovice ve finálovém kole. Jan Šmíd 76 je na 21.místě, na vedoucího Víta Rottera ztrácí 8 ran. Ze 32.pozice se do finále protlačil Jan Křenek 79. Pro 43.Romana Fejta 82, 50.Aleše Novotného 85 a 51.Míru Noskyho 85 mistrovství končí.

4.1.2008
Zítra startuje první letošní FSG simulátorové MČR. Ve startovní listině figuruje 71 jmen MID amatérů a amatérek. První kolo se hraje současně v Erpetu a Čechii. Mezi třinácti ženami je 5 hráček s členstvím v GC Beřovice: Jaroslava Fejtová, Hana Popelková, Ivana Kadavá, Jana Pospíšilová a Lenka Budínová. V mužské kategorii chybí loňský vítěz Pavel Vilimovský, který podle vlastních slov vypouští letošní simulátorovou sezónu. Očekáváme tedy atak předních míst od některého z dalších našich: Jan Šmíd, Jan Křenek, Miroslav Nosky, Roman Fejt, Aleš Novotný. Nedělní finálové kolo se hraje v Čechii a postoupí do něj nejlepších 6 žen a 34 mužů.

Žádné komentáře: