středa 14. dubna 2010

Co s tím?

Navazuji na včerejší příspěvek Co je u nás nového? Kdo byl na jedničce v pravé vodě před jamkovištěm, jistě si všiml podivného značení - viz. foto. Část překážky je značena jak žlutými, tak i červenými kolíky. Vodní překážka je tedy zároveň podélnou vodní překážkou. Pokud do překážky zahraji z fairwaye jedničky, tak skoro jistě přetnu spojnici červených i žlutých kolíků. Co s tím? Jak budu podle Pravidel postupovat? Čekám na Vaše názory v komentářích... Ještě napovím, že Místní pravidla mlčí...

2 komentáře:

Gian řekl(a)...

Že by "Definice"?
Podélná vodní překážka (Lateral Water Hazard)

„Podélná vodní překážka“ je vodní překážka nebo ta část vodní překážky situovaná tak, že je nemožné nebo Soutěžním výborem pokládáno za nepraktické spustit míč za vodní překážkou v souladu s Pravidlem 26-1b.

Ta část vodní překážky, která má být hrána jako podélná vodní překážka, by tak měla být zřetelně označena. Míč je v podélné vodní překážce, jestliže v ní leží nebo se jí jakkoli dotýká.

Poznámka 1: Kolíky a čáry, které vyznačují podélnou vodní překážku, musí být červené. Jestliže jsou k vyznačení podélné vodní překážky použity jak kolíky, tak i čáry, pak kolíky překážku označují a čáry vymezují její hranice.

Poznámka 2: Soutěžní výbor může vydat Místní pravidlo zakazující hru z chráněné biozóny, která byla označena jako podélná vodní překážka.

Poznámka 3: Soutěžní výbor může prohlásit podélnou vodní překážku za vodní překážku.

libegolf řekl(a)...

Vidím, že se Vám do komentářů moc nechce. Ani mně by se nechtělo... Nicméně, jedná se o omyl údržby hřiště, vše je již napraveno. Ale kdyby se Vám něco podobného stalo, vyberte si v jaké vodě jste a postupujte podle příslušného Pravidla.