neděle 7. března 2010

Týden s Matyášem Bernatem

Která z golfových dorostenek by nechtěla strávit týden s Matyášem Bernatem? Šlo by je zřejmě napočítat na prstech jedné ruky. Většina z nich o Matyášovi tvrdí, že je roztomilý. Ale když tento, letos v prosinci, osmnáctiletý mladý muž vezme hůl do ruky, jde všechna roztomilost stranou. Pokud neztrácí koncentraci a zbytečně se nerozčiluje, donese výborné číslo. Loni odehrál 41 soutěžních kol, z toho jen osmkrát nad 80 ran! Dvakrát obešel hřiště v paru, Šilheřovice /2.kolo I.ligy/ a Beřovice /nedělní turnaj/. Při 4.kole I.ligy se hrálo kvůli špatnému počasí na Nové Americe jen 9 jamek, Matyáš zahrál -3! Jeho HCP má nyní hodnotu 1,4 a podle vlastních slov váží už chlapských 63 kg. Na Oficiálním amatérském žebříčku pro rok 2009 figuruje na 29.místě. A co nějaký nešvar? Dochvilnost a některé pokyny se často bezstarostně zapomínají...
Od kdy jsi golfistou? Kde a jak jsi ke golfu přišel? Začal jsem hrát v září roku 2003 a někdy ke konci podzimu jsem si udělal zelenou kartu v Motole. Ke golfu mě přivedl táta. Hrál jsem předtím tenis, ale chtělo to ještě nějaký sport. Handicap jsem si udělal na Líšnici a poprvé jsem snížil v Poděbradech.
Jaké používáš vybavení? Železa Titleist 735 cm ale už to chce stiffy, 3-dřevo Titleist F4 15.5°, driver Titleist 905R 9.5°, putter Ping G2 answer, míče pro-v1 s nějakou namalovanou komedií kvůli identifikaci.
Tvůj současný stav? Partnerka? Jak dlouho? Nezadaný, dlouho.
Zaměstnání/studium? Gymnázium Kladno a nošení polen do krbu.
Oblíbené pivo? Plzeň
Oblíbený alkoholický nápoj? Zlatá tequilla
Oblíbený nealkoholický nápoj? Hruškový džus a černý čaj
První web, který otevřeš, když usedáš k počítači? Nejdříve najdu kabel, který propojuje počítač s monitorem, protože momentálně ho mam zabavený. Pokud je můj lov úspěšný, tak otevřu Facebook a Youtube.
Další oblíbený sport po golfu? Tenis, hrál jsem jej 10 let...
Nejoblíbenější hřiště v ČR? Beřovice a Kunětická hora
Nejoblíbenější jamka v Beřovicích? 16. a 1.na puttingu
Nejlepší parťák do flightu? Kuba Maštalíř, Klokani, Cyril Cejnar a hodně dalších.
Oblíbený český PRO? Jan Juhaniak, ale celý systém členění na amatéry a PRO, bych zrušil.
Oblíbený světový PRO? Camilo Villegas
Co Ti v našem klubu/hřišti nejvíce chybí? Rovné místo na puttingu.
Zaznamenal jsi někdy HIO? Kolikrát? Kde? Ne, ani jednou a nikde.
Tip na konečné umístění mužů GCBER v Extralize 2010? 6.-7.místo bych lafískoval
Něco na sebe prozraď. Co bude čtenáře zajímat? Přes zimu jsem nabral 3 kg, takže už mam 63 kg. Nicméně taky nevím, co Vás konkrétně zajímá, takže se ptejte a já zkusím nějak rozumně odpovědět.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jseš roztomilej, ale nedám ti.. xD

Michal řekl(a)...

Matyáši,šli jsme spolu kdysi mistrovství klubu v Beřkách a pan Jonáš mi hned na 1.jamce hvízdnul s úsměvem a radostí dvě trestné. Vzpomeneš si někdy na to s ohledem na tvou "údajnou" dochvilnost?

Michal Mencl

Anonymní řekl(a)...

Jo to si pamatuju. Ráno pozměnili tee timy a pan Jonáš neměl moc slitování. Už si to moc nepamatuju, ale myslim, že jsme pro tebe chtěli dojít, protože jsi byl jenom na puttingu a pan Jonáš řekl, že si to máš hlídat sám nebo tak...Niméně na tee timy si dávám pozor co se dochvilnosti týče. Spíš když někam jedem a víme, že tam máme být v 8 a cesta trvá 25 minut svižné jízdy, tak většinou vyrážíme v 7:35. To je ten největší problém s dochvilností. Matyáš

libegolf řekl(a)...

Matyášku, nebuď smutný, že se Tě nikdo na nic neptá. Čtenáři jsou asi unavení.

Anonymní řekl(a)...

ale tak důležitý je, že tři lidi mě milujou!:D

Matěj řekl(a)...

Matyáši, mohl bys tu udělat žebříček TOP 5 nejpřitažlivějších českých golfistek a golfistů z tvého pohledu? Děkuji Matěj ;-)

Anonymní řekl(a)...

Čau mates,víš proč se nikdo na nic neptá,protože si přibral tři kila,ted je z tebe chlap a nikdo tě nemá rád protože ani jako dítě ses skoro nedal porazit a co teprva ted?:-):-).
To byl samozřejmě vtip:-)
Dost často jsem tě viděl při trénování se sluchátky v uších,jakou posloucháš muziku při tréninku a liší se nějak od té kterou by si třeba poslouchal doma?
Vašek

Matyáš řekl(a)...

muzika: při treninku poslouchám to co mam prave v ipodu což je hlavně rock, indie rock, DnB, alternative, pop a nerozlišuju to na sport a relax, ale je pravda, že se lépe soustředím na údery, protože nevnímám/neslyším okolí... třeba když jdu do posilovky (byl jsem tam 2x v životě) nebo běhat (1x v životě) tak si pustím něco rychlejšího. Hlavně DnB do rytmu. Na cestách na ligu preferuji Leoš Mareš feat. Aleš Libecajt:-)

Matyáš řekl(a)...

po dlouhém rozjímání...asi takhle. Top 5:
Markéta Tauchmanová, Lucie Steinerová, Kateřina Klausová, Kateřina Mazuchová, Adéla Cejnarová, milenky Tigera Woodse

libegolf řekl(a)...

Tak golfistky máme a co golfisti?

Matyáš řekl(a)...

ty taky jo? hmmm. po krátkém rozjímání: Bratři Maštalířovi, Aleš Libecajt, Jonáš Mencl, Adam Koukol, týmový model Hadrák a Míla Goool

Anonymní řekl(a)...

To jsem blázen nebo je to novinka že TOP 5 je šest a více?:-)
Vašek

Jonys řekl(a)...

Už máš nové nepromokavé kalhoty? Jaké jídlo, či pití ti po hře nejvíce chutná? :D

Chiquita řekl(a)...

Ze uz by je matyas tim nabyvanim svalove hmoty roztrhal?;-)

Matyáš řekl(a)...

Kalhoty jsem neztratil Jonáši:)ale v sezoně 2009 jsem ztratil dvoje nepromoky bundy a deštník takže doufam, že v roce 2010 nebude moc pršet...pamatuju si, že jsme si dali po hře na lize na Ypsilonce místní úžasnej guláš, ten mi utkvěl v paměti. Ale jinak si dávam většinou podle denního menu nebo počkam až mi doma něco máma ukuchtí:) Domčo letos si objednam triko velikosti M a ne S na ligu!:D (ikdyž stejně asi dostanu XL:D)