neděle 31. května 2009

Národní golfová Tour mládeže - 2.major

Chladné a mokré Beřovice včera hostily 2.major Národní golfové Tour mládeže. Ze všech koutů republiky přijelo 26 dívek a 89 chlapců bojovat v šesti kategoriích. O nejlepší výsledek celého dne se postaral David Štrouf. Ze žlutých odpališť záhrál 68 ran a stanovil nový rekord hřiště! Naši kadeti se umístili takto: 14. Tomáš Dvořák /83/, 18. Tomáš Prokop /83/, 23. Marek Klokočka /85/, 27. Jakub Maštalíř /87/. Adéla Cejnarová /78/, čerstvá členka GC Beřovice, zvítězila v kategorii kadetek.
Kadeti: David Štrouf /GCERP, 68/
Starší žáci: Marek Siakala /BESGK, 80/, zvítězil až na 5.jamce rozehrávky nad Vítkem Novákem /GCKVA/
Mladší žáci: Václav Lébl /GKLIS, 80/
Kadetky: Adéla Cejnarová /GCERP, 78/
Starší žákyně: Dominika Šiplová /GKHNV, 86/
Mladší žákyně: Johanka Šteindlerová /GCERP, 83/

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Na federaci je napsáno že ''Štrouf lepší Juhaniaka'', protože šel 68. Problem je v tom že Juhaniak šel 67: http://www.cgf.cz/TournResultGolfer.aspx?IdTournament=86920479&IDGolfer=83220636

David Jirků řekl(a)...

Poznámka k rekordu hřiště (viz stránky R&A):

14. When is a record score officially recognised as a "course record"?
The term "course record" is not defined in the Rules of Golf, therefore, it is a matter for the Committee in charge of the competition to decide whether it recognises a score as a course record. It is recommended that a record score should only be recognised if made in an individual stroke play competition with the holes and tee markers in their championship positions and a Local Rule on preferred lies is not in operation - see Decision Misc/1.

Nic to nemění na faktu, že 68 je super výsledek, který možná bude za letošní rok na NGTM tím nejlepším vůbec.

Anonymní řekl(a)...

Nevzpomínám si že bych kdy řekl nebo napsal něco o tom, že to je špatný výsledek. Jen jsem řekl že to neni rekord hřiště čímž se na federaci vychloubají.

libegolf řekl(a)...

Dnes jsem odeslal e-mail na ČGF s omlouvou ohledně podání mylné informace o rekordu hřiště. Zároveň jsem požádal o úpravu článku na serveru ČGF.
Aleš Libecajt