pondělí 16. února 2009

Foto a pravidla

Z víkendové šampionátu družstev na simulátorech přináším dvě týmové fotografie:
ŽENY, MUŽI

Dále mi dovolte dvě zmínky o pravidlech, které se přímo týkaly našich hráčů:
1. Po svém kvalifikačním kole podepsal náš hráč výsledek o jednu ránu vyšší než bylo jeho skutečné zahrané skóre. Podle pravidla 6-6d byl odevzdaný výsledek platný. Pokud by odevzdal nižší skóre byl by diskvalifikován.
2. Při čtyřhře mezi ženami GC Beřovice a GC Erpet Praha došlo k situaci kdy jedna hráčka Erpetu zahrávala ránu z odpaliště na dvou po sobě jdoucích jamkách. Na nedodržení pořadí se přišlo až na následující jamce. Hlavní rozhodčí turnaje nejdříve rozhodl: Ztráta jamky. V zápetí však své rozhodnutí změnil: Není trestné podle pravidla 10-1c. V této části se však hovoří o soupeři nikoli partnerovi. Podle mého mínění mělo skutečně dojít ke ztrátě jamky, podle pravidla 29-2. Dotaz jsem odeslal hlavnímu rozhodčímu turnaje a čekám na jeho vyjádření.

9 komentářů:

libegolf řekl(a)...

Ano, podle Václava Janouška (hlavní rozhodčí soutěže) měl být tým GC Erpet Praha potrestán ztrátou jamky. Nestalo se tak, protože dámy údajně špatně popsaly problém.

Anonymní řekl(a)...

Co mohl taky jiného říct :) I tak gratuluju holkám k hezkým výsledkům! Vanda

Anonymní řekl(a)...

mě to připadá, že když šlo o Erpet, tak byl špatně popsán problém a proto to rozhodnutí, ale také je možné, že problém byl špatně pochopen....
tak mě napadá, že dámy jsou asi slabší v popisování problému(ten kdo to takhle vysvětlil, by asi měl provést zvláštní školení a nebo vydat příručky ,,jak správně popisovat porušení pravidel")

míra nosky

Anonymní řekl(a)...

Dá se tenhle problém vůbec popsat špatně?

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že nejde ani špatně popsat, natož špatně pochopit. I když ..

Třeba si rozhodčí řekl:"Ona šla dvakrát za sebou z Tee, ale její spoluhráčka nemusela Tee použít a hrát ze země :-)."tak to nejspíš bylo".

radek

libegolf řekl(a)...

Ještě jsme si s p.Janouškem vyměnili několik e-mailů a musím konstatovat, že ho vzniklá situace vůbec netěšila.

Chiquita řekl(a)...

No tohle!! Tak to by uplne menilo situaci. Najednou by to bylo jen o jednu, erpet by se rozhodil a s lenkou by jsme je rozdrtily. Coz by samozrejme videla jana na vedlejsim simu a vyhrala by to taky... Kurna:-))))

No a k tomu popisu porušení pravidel... Je asi holt matoucí, když se řekne, že hráčka která odpajuje na sudých jamkách odpálila i na lichý. Jsme holt ženský;-)

Anonymní řekl(a)...

Takže od teďka si musíte vyžádat písemné potvrzení o pochopení problému...

Anonymní řekl(a)...

Nebo nehrát proti Erpetu...