sobota 1. září 2012

Beřovičtí zpět v Extralize

Pauza bez Extraligy zase nebyla tak dlouhá. Trvala jen měsíc. Muži GC Beřovice sice po třech letech nejvyšší soutěž opouštějí, ale dnes do ní vstupují ženy. Historický postup mezi elitu se dnes podařilo dokonat čtveřici Kateřina Dolečková, Nela Halaburdová, Eliška Kocourková a Dominika Mayerová, pod vedením Aleny Maštalířové. Ale na promáčené Ypsilonce nebyly jen ony. Nemalou zásluhu na postupu má zajisté i silný realizační tým.
Do první dvouhry nastoupila Dominika Mayerová, která však nedokáže vzdorovat výborné hře Emily Curry-Bartoňové. Zápas končí na čtrnáctce 6/4. Kateřina Dolečková nastupuje proti Kateřině Brychové. V polovině utkání naše hráčka vyhrává několik důležitých jamek a třetí bod pro GC Beřovice získává na šestnáctce 3/2. Zájem se přesouvá k zápasům Nela Halaburdová vs. Nela Křížová a Eliška Kocourková vs. Lucie Šarochová. Po čtrnáctce nikdo nevede. Čeká nás drama. Nela půlí i patnáctku a následně čtyřpatem následující jamku ztrácí. V ten samý okamžik však Eliška vyhrává 15.jamku. Na šestnáctce zasahuje levou část jamkoviště a dostává soupeřku pod tlak. Její rána končí v bankru, ze kterého se dostává ven až napodruhé. Následují dva paty. Eliška si muže dovolit luxus trojpatu. To ale na rozhodnutí stačí. Zbyle dvě jamky je možno darovat soupeřce. Výsledek zapsán AS, ale právě půl bod má postupovou hodnotu. Výsledek zápasu Nely již nic změnit nemůže. Ženy GC Beřovice postupují do Extraligy!!! Spolu s našimi postupují ještě ženy GC Karlovy Vary, které přehrály vítězky základní části z GC Kunětická Hora.
V mužském boji o postup vítězí papírově silnější týmy. Po roce se do Extraligy vrací RGC Mariánské Lázně /porazili GC Kynžvart 6,5:2,5/. Naopak premiéru zažijí hráči GC Brno, kteří přehráli GC Praha rovněž 6,5:2,5.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Super, všechny holky zaslouží velkou poklonu :) Navíc díky kapitánce a jejímu asistentovi za zvolenou taktiku na singly, soupeř taktizoval s nasazením, ale naši byli chytřejší:))) super , super

Anonymní řekl(a)...

Moc velká gratulace!! Martin

Anonymní řekl(a)...

Krása střídá nádheru. Gratuluju! Petr