neděle 5. srpna 2012

?

V žádném případě nechci kazit oslavy! Ale neslavíme "teprve" čtvrté narozeniny? Domnívám se, že druhá devítka byla slavnostně otevřena 1. srpna 2008! Hezkou hru všem...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Také mám ten pocit.

Anonymní řekl(a)...

Já sice nejsem autor názvu toho turnaje, takže úplně přesně nevím co měl autor na mysli, ale v názvu není nic o narozeninách. Jestli to pojal tak, že je výroční pátý nedělní turnaj s ročním rozestupem od otevření hřiště, tak je to správně. První turnaj s názvem "Beřovická premiéra na 18." se konal v neděli 3.8.2008. Druhý v neděli 2.8.2009, třetí v neděli 1.8.2010, třetí v neděli 31.7.2011 a teď tedy pátý v neděli 5.8.2012.
LT

Anonymní řekl(a)...

Opravuji, v neděli 31.7.2011 byl čtvrtý.
LT

Anonymní řekl(a)...

A kolikáte je to tedy výročí? Čtvrté nebo páté?

Anonymní řekl(a)...

Podle Wikipedie cituji: "Výročí je kalendářní datum nějaké významné historické události nebo události, která je důležitá pro určitou osobu, národ, stát nebo náboženství. Pokaždé v tento den se na událost (případně na její začátek nebo konec) vzpomíná a nějakým způsobem se připomíná. Může to být výročí začátku nebo konce války, katastrofy, revoluce a kontrarevoluce apod. Částečně do této skupiny patří i oslavy státních národních svátků." Vzhledem k tomu, že je tam uvedeno:

"Výročí je kalendářní datum nějaké významné události...", a ne "od nějaké", tak bych to já chápal tak, že je to páté výročí.
LT