neděle 27. května 2012

Finálové kolo s Marcem Mazurem

Zdravím čtenáře libe.cz. Chtěl bych se s Vámi podělit o včerejší společné kolo s naším novým rekordmanem, Marcem Mazurem. Marc je bývalým členem týmu Pepperdine Univerzity z kalifornského Malibu, nedaleko Los Angeles. Už v roce 1999, kdy mnozí z nás nevěděli, že golf je sport, si Marc zahrál turnaj americké PGA Tour, Byron Nelson Classic. Po výsledcích 79, 74 sice neprošel cutem, ale o jeho zkušenostech a možnostech jistě není třeba vůbec pochybovat. A jak říkal Ivan Hlinka, abychom se z toho hlavně NEPOS..., sdělím Vám, jak se dá zahrát 65 z černých beřovických odpališť :-)))
(omluvte mě, ale budu psát vše hezky česky)
Jamka č.1: drive přes pravé bankry do semirafu, odsud druhá z 80m na 1,5m od přední vlajky. Bohužel 2 paty a nadlouho první par.
Jamka č.2: pravý finálový pin za bankrem. Marc hraje 7i na 1m od vlajky a dává 1 berdíka.
Jamka č.3: drive na 200m kolík vpravo, hybrid 3m před grýn a odsud čip na zadní levý pin asi na 50cm. Put=2.berdík.
Jamka č.4: drive přes levé bankry na značku 50m. Odsud pitch (nelze česky) na 1m od vlajky a pat na -3.
Jamka č.5: drive do pravého semirafu na 80m. Druhá na zadní levý pin 10m kratší a trochu "přivzteklé" 2 paty do paru.
Jamka č.6: přesný drive za černá odpaliště 4ky. Druhá přesně na 1m od vlajky a pat do berdíka č.4.
Jamka č.7: pin vpravo vzadu před bankrem. Mírný výhoz za do rafu, příhra na metr a pat do paru.
Jamka č.8: drive do "koláče" před grýn. Pokažený čip zůstal pod druhou vlnou a stočil se doleva k forgrýnu, avšak dva paty do kopce a jistý par.
Jamka č.9: drive na 180m, ale doprava před vodárnu. Železo kolem vodárny do levého grýnového bankru. Bankrshot na 1,5m, ale nedaný pat=nazlobený par. Resumé -4 po devítce.
Jamka č.10: drive vyhozený doprava na 130m. Odsud železo na zadní levý pin dlouhé. Těžký čip zpět na 50cm a put do paru.
Jamka č.11: první drobné zaváhání. Po zataženém drivu doleva přichází zkažená druhá doprava před grýn. Čip točil méně než předpoklad a z 5 metrů 2 paty do bogey.
Jamka č.12: pin vpředu vlevo. Zaskočil nás nečekaný poryv větru "zničeho". Asi špatná volba hole a přetažená rána do zadního levého bankru. Odsud přitoplá rána zpět před grýn. Čip se moc nepovedl (poprvé nervičky...), ale monster pat přes vlnu z 5-6 metrů do bogey.
Jamka č.13: zrychlím-drive, drive, čip a put z 30cm=další berdík.
Jamka č.14: drive na 100 kolík vpravo. Krátká druhá, ale dlouhý pat před diváky do dalšího berdie.
Jamka č.15: drive přes pravé bankry, ale našel hustý raf vedle ferveje. Pokažená druhá vlevo k cestě u grýnu. Přichází však flopshot přes bankr na 1m od vlajky a záchrana paru.
Jamka č.16: na týčku to vypadá na další úlet. Pravý zadní pin před vodou a přetažená rána doleva za, vedle bankru. Odsud "nesmysl" dovnitř=7.berdík dne.
Jamka č.17: drive přes pravé bankry na 80m do semirafu. Druhá na levý střed grýnu a 2 paty do paru.
Jamka č.18: drive ne přes levý roh, ale levou louku! Druhá ze semirafu ze 165m na zadní pravý finálový pin přeběhla cca 6m za do pravého rohu. Marc odsud zavěšuje eagle a ukončuje na 65 ranách.

Co dodat? Jsem rád, že jsem dělal křoví rekordmanovi hřiště a myslím, jak říkala Markéta Šubrtová, že pokud nebudou naši mladí více pracovat, zůstane rekordmanem nadlouho.
A já? Omlouvám se všem, kterým jsem silácky slíbil, že musím vyhrát. To jsem ale netušil, kdo přijede "vyučovat". Klobouk dolů a nezbývá než uznat, že na Marca jsme opravdu neměli!!! Hezkou hru.

Pavel Vilimovský

3 komentáře:

Ktacik řekl(a)...

Super, že to někdo popsal, když byl u toho tak blízko.

Anonymní řekl(a)...

Klobouk dolu za ten popis jamek, hrat na "druhe" misto a jeste takto podrobne registrovat spoluhrace... no myslim vykon hodny mistra...diky JK

Anonymní řekl(a)...

Díky Pavle, Petr Tichý.