neděle 28. února 2010

Týden s Matějem Maštalířem

Matěj Maštalíř je dalším z těch, kteří mají hodně nízké členské číslo. Dokonce uzavírá "top ten". V roce 2009 toho Matěj moc nenahrál. Zjednodušeně řečeno hrál jen to, co musel. Odehrál nominační turnaje do ligového týmu, pak s týmem objel všechny turnaje a na závěr sezóny vytrpěl klubové mistrovství /89, 85/. Stejně jako bratr Jakub, zahrál výborně při Play-Off o Extraligu. Trpělivou hrou, bez zbytečných chyb, uspěl v poslední dvouhře a po jeho posledním puttu na 18. jamce jsme mohli začít slavit postup mezi elitu. Celkem odehrál 12 soutěžních kol a do sezóny 2010 vstupuje s HCP 4,7. V dubnu oslaví Matěj 19.narozeniny a brzy na to jej čeká zkouška dospělosti.
Od kdy jsi golfistou? Kde a jak jsi ke golfu přišel? Pamatuji si, jak pořád za naší zahradou jezdily bagry, traktory a já každý den běhal po budoucí akademii s tátou nebo panem Kovaříkem. Pamatuji si pouze jeho jméno, už ani nevím jak vypadal, pořád tam chodil a říkal co se má jak udělat. Jednoho dne jsem seděl ve škole, 2.-3. třída, přišel pro mě táta a říkal že musíme jet domu, protože přijel Petr Robětín a přivezl nám hole. Tím to všechno začalo...
Jaké používáš vybavení? Železa Ping S58, dřeva Cleveland Louncher 15°, driver Cleveland Louncher 9°, putter Odyssey 2-ball, míče Titleist ProV1.
Tvůj současný stav? Partnerka? Jak dlouho? Šťastně svobodný :-)...
Zaměstnání/studium? Střední škola managementu
Oblíbené pivo? Pivo nepiji.
Oblíbený alkoholický nápoj? Občas Jameson, poslední dobou Vodka+Shock/Redbull.
Oblíbený nealkoholický nápoj? Asi ten Shock.
První web, který otevřeš, když usedáš k počítači? Jako domovskou stránku mám mrk.cz, z ní ale hned po zobrazení přecházím na facebook.com.
Další oblíbený sport po golfu? Určitě ryby, fotbal, hokej, je toho hodně.
Nejoblíbenější hřiště v ČR? Karlovy Vary
Nejoblíbenější jamka v Beřovicích? No samozřejmě devítka.
Nejlepší parťák do flightu? Nemám s nikým problém, ale mezi nejlepší parťáky patří celý extraligový tým a největší oporou je pro mne babička a náš captain.
Oblíbený český PRO? Oskar Borhy a Daniel Šopov
Oblíbený světový PRO? Anthony Kim
Co Ti v našem klubu/hřišti nejvíce chybí? Dost často je to stín.
Zaznamenal jsi někdy HIO? Kolikrát? Kde? Dvakrát na akoni. Jamka 5 a 9.
Tip na konečné umístění mužů GCBER v Extralize 2010? 8.místo
Něco na sebe prozraď. Co bude čtenáře zajímat? Jako malý jsem se bál bílého koženého bagu, který ležel pod schody. Měl takové červené lemy a já myslel, že je to mrtvý Mikuláš.

18 komentářů:

libegolf řekl(a)...

Plánuješ letos větší golfování?

Anonymní řekl(a)...

KRASNA FOTKA, MATEJI!

Matěj řekl(a)...

Ano plánuji, po maturitě bych měl mít spoustu času.

Anonymní řekl(a)...

Fotka je výborná:-),jak se tě člověk může zeptat na golf když na něj se....:-).tak spojím dvě věci dohromady.Vypadáš jako klidas ale v každém se to někdy vaří,kolikrát si počastoval svoje oblíbené rybičky ve vodních překážkách svým golfovým náčiním popř.jakým teda kromě míčků:-)
vašek

Matěj řekl(a)...

Čéče do vodní překážky jsem kromě míčku hodil tak možná šipku, nebo kufr. Ne že bych se neuměl pořádně nas..., ale když, tak to nikdy neni u golfu. Při hře se snažím udržet v dobré náladě, neboť jsem po matce zdědil tu vlastnost, že z totální nasra.... přecházím do pocitu zoufalství a bezmoci, ve kterém nejsem schopen ničeho, natož dobře hrát.:-)))

Mádr řekl(a)...

Tak koukám, že matka může i za třetí světovou válku. Nejdřív se bojíš jejího luxusního červenobílého bagu, kterým oslňovala na golfových hřištích před 25 lety, a považuješ ho za mrtvého mikuláše. No a ty vlastnosti ? Znáš mě, já bych našla určitě jiný.

Anonymní řekl(a)...

A jéje rýpli jsme do maminky rychle pryč:-)maminka může vždycky za všechno to je přece jasná věc:-).Ano popsal si to naprosto správně z nasranosti do do zoufalství,aha tak nejsem sám:-).Tahle otázka mě napadla když jsem si vzpoměl na pohled z odpališt 17.jamky na green 16.jamky v beřovicích a ve vodě byl tak 10 metrů od břehu bílý kámen,který se tam tedy pravděpodobně skutálel klukům sekáčům,ale první jsem si představil magora jak vzteky bere kámen a vrhá ho do vody:-).čus
Vašek

Anonymní řekl(a)...

Existuje hřiště o kterém sis řekl,tak tohle už nikdy nechci hrát!

Martin

Matěj řekl(a)...

No ono je to tak, že tam kde jsem hrál dobře, tam to mám rád a rád se tamvracím . Tam kde jsem hrál špatně, tak za to určitě nemužu já, ale to hřiště, to je přece jasný.. :-)

Matěj řekl(a)...

Takže abych odpověděl, jsou to Šilheřovice, Poděbrady, Kořenec a Motol..

Anonymní řekl(a)...

Vzpomeneš si, kdy a kde jsi hrál svůj první turnaj ?

Jonys řekl(a)...

Jaké byly tvoje první hole? A jaké máš plány v 2010?

Matěj řekl(a)...

Můj první turnaj byl na Líšnici- 49 stablefoardů.

První hole si nepamatuju, ale dlouho jsem měl hole John Letters.

V roce 2010 chci hlavně odmaturovat a dostat se na VŠ, dobře zahrát na extralize a zúčastnit se alespoň dvou křížků.

Mádr řekl(a)...

první hole jsi měl dětský žlutý set SPEQ

K. Mastalir řekl(a)...

Depá, ty jsem měl já. Matěj měl modrý Junior Whale.

Mádr řekl(a)...

Já už si taky nic nepamatuju

Anonymní řekl(a)...

Praktikuješ něco z tvého rybářského já do golfu?A nebo taky obráceně,hodí se ti při rybaření něco z golfu?
Vašek

Matěj řekl(a)...

K rybařině používám golfové rainweary, naopak mě nic nenapadá.