neděle 27. září 2009

Adéla Cejnarová a Adam Koukol

Mistry GC Beřovice ve hře na rány pro rok 2009 se stali Adéla Cejnarová a Adam Koukol. Od 9:00 se na první odpaliště postavily ženy. Po třech jamkách, které odehrál vedoucí flight, bylo o titulu v podstatě rozhodnuto. Barbara Handlová ani Renáta Dědková nezačaly dobře a tak za titulem v klidu dokráčela Adéla Cejnarová. Zahrála výborných 76 ran a druhé Renátě Dědkové /89/ "nadělila" 15 ran! Nepovedených 98 ran stačilo na bronz Báře Handlové. Dvě nejlepší kola /73, 74/ celého mistrovství zahrál Adam Koukol a zaslouženě zvítězil! Zkompletoval tak sbírku mistrovských medailí od doby normovaného hřiště /2004 - 2.místo, 2005 - 3.místo, 2007 - 2.místo, 2009 - 1.místo/. Hendikepový favorit Jakub Švarc zahrál vyrovnaná kola /76, 75/ a odváží při své premiérové účasti stříbro. Součet 159 ran donesli dva MID-amatéři: Jan Křenek a David Valenta. První jmenovaný zapsal dnes skvělých 77 a odsunul Davida Valentu /81/ na "bramboru". O bronzu rozhodlo lepší druhé /dnešní/ kolo. Letošní mistrovství dokončilo 17 žen a 50 mužů.
Podle skončené ankety by skutečně na vítězství stačilo 150 ran: 1. Adam Koukol 147, 2. Jakub Švarc 151.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mistrovství klubu je vždy nejvyšší klubová soutěž. Mistrovství klubu je prostě pro členy klubu něco mimořádného. Mistrovství klubu má hrát rád téměř každý člen, "omluva je jen smrt..."
Realita: mistrovství klubu dokončilo 50 mužů a 17 žen!!! V ideálním golfovém počasí na výtečně připraveném hřišti.
Usuzuji, že členů máme tak kolem tisícovky. Tak kde je chyba??
Co dělá klub pro to, aby členové rádi hráli klubové přebory?
Hrál jsem ve svém golfovém životě přebory klubu např. v Karlových Varech, M. Lázních, Poděbradech. A byla to vždy pro klub událost. Bez výjimky. Ráno byla pro všechny členy klubu snídaně ve formě švédský stolů, občerstvení na hřišti, po skončení kole raut. Po prvním hracím dnu se vždy!!! posedělo. Klub většinou objednal i decentní hudbu, pozvali se staří a "zasloužilý" členové, kteří si tohoto pozvání velmi považovali a byli přivítání s úctou. Prostě se vedl klubový život. Noví členové poznávali, že všíchni si klubových přeborů váží a že je to prostě něco!!! A drtivá většina členů klubu přebory ráda hrála. Že v Beřovicích není golfová tradice? Právě proto se musí více dělat, ukazovat, vysvětlovat, jít příkladem. Ze strany klubu je to ovšem slabé, velmi slabé.
Že by si klub svých členů nevážil?
Nevím, nechci spekulovat.
Je mi to jen líto....
PS: udělat na neděli startovní listinu v obráceném pořadí od nejhoršího k nejlepšímu je standardní. Stejně standardní ovšem je, nechat mezi ženami a muži krátkou přestávku ve startovní listině a hlavně udělat přestávku také mezi muži s "nejhoršími výsledky" a mezi muži s lepšími výsledky. Protože se logicky hřiště ucpe a čeká se.
Ovšem po odejití posledního flightu se již prodávala fee na neděli. Je tedy priorita ekonomika, nebo přebory klubu?

Pavel Růžička

Anonymní řekl(a)...

Hezky si se tady Pavliku rozepsal.

Mám v podstatě stejný názor. Je to veliká ostuda, že na mistrovství klubu je méně lidí než v letech kdy byla jen "9tka". Bylo nás méně a lépe jsme se znali. To myslím, že je problém. Ale neměl by být - naopak.

Proč lidi nehrají?
1. nemám šanci vyhrát - co tam
2. stejně se tam nedostanu (přihláška dle HCP)
atd...

Myslím, že udělat mistrovství zábavnou formou ( ať již hudba nebo vložené soutěže či cokoli) není od věci.

Myslím, že součástí mistrovství může klidně být HCP turnaj s cenami i pro kategorie, které nemají šanci vyhrát (např 2,8-54 - sorry Adame :-)))).

Proč nespojit i mistrovství seniorů, midů a toto v jedno. Dva dny místo tří s plnou parádou ?

a v neděli dostane cenu skoro každý :-)

Myslím, že bude víc lidí než 67 či kolik.

O rautu a podobných věcech ani nechci psát. Myslím, že by "naše" vynikající kuchyně by přispěla ke kvalitě. Ale kdo by to zaplatil?!

Vím, že to není výdělečný podnik - JE TO PRESTIŽ !!!

Jen to jen můj názor, ale myslím že když nepřijde změna bude to horší.

Radek TAUŠ

PS: nádherné počasí a super připravené hřiště - díky Pavle

Anonymní řekl(a)...

Připojuji svůj názor a podepisuju se pod vše, co bylo napsáno. Nápad spojit všechny mistrovství do jednoho turnaje a udělat z toho opravdu klubovou společenskou událost roku je velmi dobrý, a když jsem viděl ostatní kluby, kde měli vypsané i kategorie pro vyšší hcp , neměl by to být problém ani v Beřovicích. A co se týká toho občerstvení, myslím, že jednou v roce by se mohlo investovat z klubového rozpočtu i do této položky. Pokud se najdou prostředky na financování reprezentačních aktivit všech věkových týmů v průběhu roku, neměl by být problém zafinancovat i něco pro ostatní nepočetně větší členskou základnu klubu. A chraň mě pán Bůh, že bych záviděl hráčům klubovým reprezentacím, že se investuje do jejich akcí, raduju se z jejich úspěchů, jako by byly mé. Můžu to porovnat i ze své zkušenosti v Podbořánkách, kde vzhledem k omezenému rozpočtu, si vlastní reprezentaci klubu platí samotní hráči, ale na klubovém mistrovství je raut pro účastníky každým rokem!!


Honza Křenek

Anonymní řekl(a)...

k tomu, co zde je už napsáno, není skoro co dodat a plně souhlasím, spojit mistrovství klubové, midů, seniorské a ještě bych vypsal pro hráče s tzv. klubovým HCP(37- 54) a taky na rány, ať vědí, jaké je to neškrtat(a nebo jim dát limit ran na jamku, kvůli plynulosti hry)
věřím potom, že by účast byla větší a vážnost takového turnaje by jistě stoupala.

míra nosky